Mercedes-Benz 250 D 1993


Klikkaamalla pikkukuvia näet ne suurempina.

Tiedot:
Merkki: Mercedes-Benz
Malli: 124.106 "Widowmaker" 250 D, vm. 1993
Tekniikka: 2497 cm3 diesel (OM602), 5 vaihteinen manuaali
Koripaja: Autotrasformazioni Nord-Ovest SNC
Mitat: pituus 5,65 metriä
Omistaja: Saul
Tarina:

Tuli taas ostettua (8/2012) yksi ruumisauto lisää toiselta harrastajalta. Alan kohta olemaan monopoliasemassa harrastekäytössä olevien ruumismersujen kategoriassa! Kokonaisuutena auto on alkuperäinen ja mielestäni erittäin hyvässä kunnossa. Kilometrejä mittarissa edelleen alle satatuhatta. Suomen ihqu sää on kuitenkin tehnyt tepposet italialaiselle kitille ja pientä hilseilyä alkaa ilmenemään ja pitäähän tämäkin auto varmaan kuntoon laittaa.

Alla Jaken vielä alkuperäinen tarina autosta:

Kysymys: Miten kuljettaa viisi henkilöä ja arkun mitallinen tavaraa tyylikkäästi Suomessa?
Vastaus: Hanki Italialaisen koritehtaan Mersun runkoon valmistama seremonial-hauturi!

Tämä auto on ollut virkakäytössä samalla hautausliikkeellä huhtikuuhun 2007, jonka jälkeen ostin ja ajoin sen Suomeen elokuussa 2007. Tällä hetkellä autolla on ajettu 87'000 km.

Korimuutokset on tehty uutena Italiassa pienellä hautausautoihin erikoistuneella koripajalla. Koria jatkettu keskeltä n. 50 cm ja takaa n.30 cm. Auton kokonaispituus on nykyään 5,65 metriä. Autossa on vakioetuovet ja normaalit etupenkit. Typistetyt takaovet, ohjaamo, takapenkki ja ikkunallinen ruostumattomalla teräksellä koristeltu arkkuosasto ovat koripajan rakentamia. Rakenne on nimeltään ns. "seremonial car". Italiassa on tapana, että osa omaisista tekee viimeisen matkan samalla autolla vainajan kanssa.

Nyt Mersu on rekisteröity Suomeen yksityiskäyttöön viiden hengen henkilöautoksi. Rekisteröintikatsastuksessa lisättiin ainoastaan taakse keskelle turvavyö. Tarkoituksena on rakennella tilava, tyylikäs ja hiukan erikoisempi kulkupeli mökki- ym. matkoille.

Kuvat: Saul, teksti: Jake ja Saul

viimeisin päivitys: 21.01.18

kasinobonukset listattuna
www.ruumisauto.fi
2006-2021 © All rights reserved