Volvo 245 GL Begravningsbil


Klikkaamalla pikkukuvia näet ne suurempina.

Tiedot:
Merkki: Volvo
Malli: 245 GL Begravningsbil, vm. 1979 (epäluotettavan tietolähteen mukaan valmistusmäärä kyseisenä vuonna 7 kpl)
Tekniikka: 2345 cm3 bensiini (B23E porattu toiseen ylikokoon, säädettävä moottorinohjaus), 4-vaihteinen manuaali
Erityistä: Turbo tulossa...
Kotisivu: www.oksanentuning.com
Omistajat: Tomi O., Jussi P. ja Pertti P.
Tarina:

Auto on alkujaan ollut raatovankkurina Hämeenkyrössä, kunnes joskus 1990-luvun alkupuolella on siirtynyt pois ammattikäytöstä häirikkökäyttöön. Jossain vaiheessa auto oli ilmeisesti jonkunsortin automaalaamolla, jossa auto oli maalattu vihreäksi ja teippailtu. Meille tullessaan auto oli maalattu telalla vihreäksi ja aikaisemmat teipit oli poistettu. Auto taidettiin maalata viikon sisällä hankkimisesta mattamustaksi (spraypulloilla tietenkin :) ja Jussi P:n ideasta auton tunnelmaa "kevennettiin". Samalla kylkilinjan pituutta korostettiin oranssilla raidalla.

Autoon hankittiin myös kunnon kesärengastus, 215/45/17 edessä ja 225/45/17 taakse. Jotta intimiteetti olisi turvattu, autoon on myös laitettu todella tummat kalvot takalasiin ja takasivulaseihin. Sisällä on kohtuulliset poppikoneet ja kesäisin myös autojääkaappi turvaamassa juomien kylmyyttä.

Parasta autossa on monikäyttöisyys. Huomion hankkimisen lisäksi auto sopii oivallisesti retkiautoksi, sillä 5 hengen lisäksi mukaan mahtuu todella paljon tavaraa. Ja kun takapenkin kippaa niin kuormatilasta olisi moni "tilauton" omistaja kateellinen.

Auton tulevaisuuteen kuuluu näillä näkymin moottoritehon kasvattaminen ahtamalla, jotta autolla saadaan häiriköityä vielä nykyistä enemmän ja jotta ohituskiihtyvyyttä saataisiin lisää. Viimeisimmät vaiheet projektin etenemisestä löytyvät täältä.

Kuvat ja teksti: Tomi O.

viimeisin päivitys: 21.01.18

kasinobonukset listattuna
www.ruumisauto.fi
2006-2021 © All rights reserved